Hjælp til hjemmesiden


Navigare necesse est

Bådelaugets hjemmeside er historisk set et ganske nyt medie. De der viser interesse for historierne og oplysningerne, vi bringer på siden, er måske ikke alle fortrolige med internet og websider. Da vi gerne vil nå ud til så bredt et publikum som muligt, har vi oprettet denne lille hjælpeside, hvor du kan finde oplysninger om, hvordan du finder rundt på hjemmesiden, og hvilke muligheder den rummer.

Så kast dig ud i det ! God fornøjelse.

Zoom ind på siden

Synes du at testen står lidt småt, så du har svært ved at læse den, kan du zoome ind på følgende måde:
Tryk og hold tasten Ctrl nede, mens du trykker på tasten < + > for at zoome ind på skærmen, tasten < – > for at zoome ud eller tasten < 0 (nul) > for at nulstille zoom-niveauet.
Vær dog opmærksom på at denne funktion flytter rundt på tingene, og kan ødelægge sidens design, så billeder og tekst ikke står som planlagt.

Billederne

Før vi fortsætter med opsætning og sidenavigation, skal lige nævnes at billederne på hjemmesiden er interaktive: Det vil sige at når du trykker på billedet, bliver du ledt videre. Det kan ske på flere måder:

  • Du kan blive ledt videre til billedets original (det vil sige en større udgave af det indlagte billede)
  • Du kan blive ført til en af websidens andre sider.
  • Der bliver åbnet et nyt faneblad, med en anden websides indhold

Prøv det også på billederne på denne side !

Forsiden
Topbillede

Forsiden er holdepunktet på websiden. Det er her du lander når du indtaster vores webadresse, og hvis du trykker på “topbilledet”, kommer du altid tilbage til dette udgangspunkt.

Rullemenuerne

RullemenuUnder topbilledet finder du rullemenuerne.
Det er ved hjælp af dem at du via “overskrifterne” navigerer rundt på Bådelaugets hjemmeside. Du kan også trykke på “overskrifterne”, da de har deres egen side.
Teksten i rullemenuerne er sidernes overskrift, der fortæller om indholdet.
Når du bevæger dig ned gennem rullemenuen, kan der være underpunkter til teksten. Som på det viste billede.

Links på siderne

I teksten på siderne, kan der være indlagte links til andre sider ( på denne hjemmeside eller andre hjemmesider) eller dokumenter (typisk PDF-filer). De er markeret med understregning samt en anden farve end brødteksten. Prøv f.eks. at åbne Havnebænken dec. 2015 her. Eller Molsportalen her.


Vi håber dette er en hjælp. Har du kommentarer eller spørgsmål til hjemmesiden, er du velkommen til at kontakte Webmaster